در ابتدای نشست شادمهر راستین با اشاره به مجموعه فعالیتهای کانون فیلمنامهنویسان گفت: چهارمین شب فیلمنامه سینمای ایران پس از دو سال وقفه بنا بود در ۲۵ اردیبهشتماه برگزار شود اما به دلیل مصادف شدن با وفات حضرت زینب(س) برگزاری این جشن به تاریخ ۱۹ اردیبهشت امسال تغییر یافت.
وی اضافه کرد: این جشن در مکان موزه سینما برگزار خواهد شد و بخشهای مختلفی را زیر نظر دبیری خودم صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به چهارمین شب فیلمنامه گفت: یکی از بخشهای این شب بزرگداشت زنده یاد سیفالله داد است که به عنوان فیلمنامهنویسی است که ریاست اولین دوره فیلمنامهنویسی باغ فردوس را برعهده داشته است. بزرگداشت دیگری از زندهیاد هوشنگ طاهری خواهیم داشت که ترجمههای او خیلی از فیلمنامهنویسان کشور را با دنیای فیلمنامهنویسی حرفهای آشنا کرد.
رئیس کانون فیلمنامهنویسان گفت: در این شب از بهترین تالیف، بهترین ترجمه، بهترین دوست رسانهای که در حوزه فیلمنامه فعالیت داشته تقدیر می شود و جایزه بهترین همکار فیلمنامهنویس را برای این شب داریم.
راستین اضافه کرد: در این شب ضمن قدردانی از فیلمنامهنویسان گذشته ضمن خیر مقدم به فیلمنامهنویس پیشگام و جوانی که تازه وارد عرصه فیلمنامهنویسی شده است جایزهای اهداء خواهد شد.
وی در مورد مهمترین جایزه شب فیلمنامه گفت: به دلیل دو سال وقفهای که در برگزاری این شب داشتیم داوریهای بهترین فیلمنامه اکران سال ۹۳ از روز بعد از شب فیلمنامه شروع خواهد شد و نتایج آن بعد از یک سال در شب فیلمنامه سال ۹۴ اعلام میشود البته تلاش داریم آثار فیلمنامه سالهای ۹۰ و ۹۱ نیز بررسی شوند.
راستین در مورد عضوگیری کانون فیلمنامهنویسان گفت: تمام اعضای کانون فیلمنامهنویسان خانه سینما که در گذشته بودند عضویت آنها همچنان باقی است و در آینده هم خواهند بود و عضوگیری کانون فیلمنامهنویسان به همان صورت قبل ادامه دارد.
رئیس کانون فیلم نامه نویسان سینمای ایران در مورد مهمترین تصمیمی که کانون پیگیر آن است گفت: اختصاص حق تالیف فیلمنامهنویسان از مهمترین تصمیماتی است که کانون به صورت جدی پیگیر آن است. اگر ما معتقدیم که مشکل سینمای ایران فیلمنامه است ابتدای امر باید تشخص خود فیلمنامهنویس به لحاظ رعایت حق تالیف تامین شود.
وی ادامه داد: طرحی کلی برای حق تالیف به معاونت سینمایی ارشاد ارسال کردهایم که کلیات آن تصویب شده است. ولی جزئیات آن و جنبه حقوقی آن در آینده اعلام خواهد شد.
در ادامه این نشست مهران کاشانی رئیس کارگروه آموزشی کانون فیلمنامهنویسان گفت: جای خالی نقد تخصصی و کارگاهی در سینمای ایران دیده میشود. یکی از وظایفی که کارگروه آموزشی پیگیر آن است برگزاری نشستهای تخصصی در مورد نقد فیلمنامه است تا فیلمنامهها به صورت کارگروههای تخصصی توسط فیلمنامهنویسان مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
کاشانی ادامه داد: یکی از کارهایی که کارگروه آموزشی کانون فیلمنامهنویسان سرلوحه کار خود قرار داده است برگزاری کارگاههای آموزشی فیلمنامهنویسی است.
وی با اشاره به دایر کردن بخش کلینیک فیلمنامه گفت: بخش کلینیک فیلمنامه، فیلمنامههایی که توسط اشخاص حقیقی و حقوقی نوشته میشود را بررسی میکند تا نحوه اعتبار آن از سوی اعضای تخصصی کانون کانون فیلمنامهنویسان لحاظ شود. این کار برای ارتقای سطح فیلمنامهنویس کشور موثر خواهد بود.
این عضو شورای مرکزی کانون فیلمنامهنویسان با اشاره به برگزاری همایش علمی و تخصصی فیلمنامهنویسی گفت: در مورد برگزاری همایش علمی و تخصصی فیلمنامهنویسی بحثهای بنیادین انجام دادیم که منطبق با استانداردهای دانشگاهی برگزار شود و امیدوارم این همایش با حمایت بنیاد سینمای فارابی و همکاری دانشگاه هنر در محل خانه سینما در یکی از ماههای آبان یا آذر برگزار شود.
کاشانی اضافه کرد: فراخوانی در یک ماه بعد برای ارسال مقالات تخصصی فیلمنامه اعلام خواهد شد تا کسانی که میتوانند در حوزه فیلمنامه مقاله بدهند براساس این فراخوان مقالات خود را ارسال کنند.
وی با اشاره به بخشهای جنبی همایش تخصصی فیلمنامه گفت: ارتباط با دانشجویان، بررسی معضلات فیلمنامهنویسان در مرحله تولید و پیشتولید، ارائه راهکار از جانب همه دستاندرکاران سینما از جمله بخشهای جنبی این همایش خواهد بود.
در ادامه نشست سید سعید رحمانی رئیس کارگروه فرهنگی کانون فیلمنامهنویسان گفت: یکی از اهداف این کارگروه برگزاری ایجاد باشگاه فرهنگی آموزشی کانون فیلمنامهنویسان است.
وی ادامه داد:از جمله اهدافی که در این باشگاه پیگیری میشود ایجاد سازمان ارتباطی موثر بین فیلمنامهنویسان عضو و غیرعضو کانون فیلمنامهنویسان است. ممکن است فیلمنامهنویسی به دلیل اساسنامهای که وجود دارد نتواند عضو کانون شود اما فیلمنامههای خوبی را داشته باشد که این عزیزان میتوانند با عضو شدن در باشگاه فرهنگی آموزشی کانون فیلمنامهنویسان با اعضای کانون ارتباطی سازمانمند داشته باشند.
وی اضافه کرد: ایجاد فضای علمی و حرفهای با تمرکز بر فیلمنامه سینمای حرفهای از دیگر اهداف این باشگاه است. بسط تربیت فیلمنامهنویسان، ایجاد فضای تبادل دیدگاهها برای فیلمنامهنویسان از دیگر اهداف این باشگاه است.
سید سعید رحمانی در پایان گفت:باشگاه فرهنگی آموزشی فیلمنامهنویسان زمان عضوگیری خود را بزودی اعلام میکند.
در پایان این نشست قاضینظام رئیس کارگروه رفاهی کانون از عضو شدن اعضای فیلمنامهنویسان به باشگاه هنر خانه هنرمندان خبر داد.
قاضی نظام همچنین اضافه کرد: تلاش داریم در موزه سینما غرفهای به کانون فیلمنامهنویسان اختصاص یابد تا جوایز فیلمنامهنویسان کشور در این غرفه در معرض نمایش قرار گیرد.
وی در مورد سایر امکانات رفاهی گفت: کارتی را هم برای اعضای پیوسته و غیرپیوسته کانون فیلمنامهنویسان در نظر گرفتیم تا بتوانند از موزه سینما به صورت رایگان دیدن فرمایند.